Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 5 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en kick ass ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool. Om aan een Dojo mee te doen kun je er een bij jou in de buurt zoeken of zelf een opstarten.

Het opzetten van een Coderdojo in Geleen was een van onze eerste ideeën en we zijn blij om dat het nu werkelijkheid wordt.
Vanwege de Covid-19 restricties wordt de eerste Dojo online gehouden.
Er zullen een aantal mentors ingelogd zijn om een en ander in goede banen te leiden en om het geheel voor te stellen maar het word vooral een coole online sessie waarin iedereen input heeft, leert en deelt.

Samen met onze partner organisatie HutsSpot zijn we druk bezig met plannen van de eerste Dojo en de datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Deelname is natuurlijk kostenloos!

Inschrijven kan via de HutsSpot website.

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *